Lars Husum

Lars Husum

Om bloggen

Denne blog handler om mit forfatterskab. Jeg debuterede i 2008 med den mørke komedie 'Mit venskab med Jesus Kristus'. I oktober 2010 udkom min anden roman: 'Jeg er en hær', en samtidsroman, der handler om krigergenerationen. Begge er udgivet af Gyldendal.

Vold

Mit venskab med Jesus KristusPosted by Lars Husum Sat, November 22, 2008 09:46:30

Det er en voldelig bog, for Nikolaj er hypervoldelig. Volden passer til ham. Han har en desperation, som han ikke kan udtrykke med ord, og han vælger volden, fordi det er et sprog, som han kan finde ud af. Der er ikke meget Nikolaj er god til, men dette er han god til. Der er altså også en grad af stolthed i hans slag og spark. Selvfølgelig skammer han sig, men han har fundet noget, som han har en instinktiv evne til at gøre rigtig. Der er altså en kamp mellem skam og stolthed.

Volden er først og fremmest valgt, fordi den er uundgåelig med Nikolaj som hovedkarakter, men selvfølgelig er det også et dramatisk valg. Jeg har ønsket at lave en bog, der føltes fysisk. Det skulle altså ikke være en bog, der så at sige forelskede sig i sine egne ord. Den skulle gå i kroppen. Man skal føle historien og ikke blot tænke over den. Slaget skal mærkes, kysset skal føles på læberne.

  • Comments(0)//www.larshusum.dk/#post2