Lars Husum

Lars Husum

Om bloggen

Denne blog handler om mit forfatterskab. Jeg debuterede i 2008 med den mørke komedie 'Mit venskab med Jesus Kristus'. I oktober 2010 udkom min anden roman: 'Jeg er en hær', en samtidsroman, der handler om krigergenerationen. Begge er udgivet af Gyldendal.

Nøgleroman?

Mit venskab med Jesus KristusPosted by Lars Husum Sat, November 22, 2008 09:50:25

En af mine læsere har beskrevet 'Mit venskab med Jesus Kristus' som en omvendt nøgleroman. Karaktererne er ikke virkelige, men navnene er.

Grith Okholm eksisterer, men hun er ikke en legendarisk popsangerinde. Knæk og Cykel er femten år gamle kælenavne fra Tarm. Musikanmelderne Henrik Vestergaard og Hans Henrik fahrendorff er begge nogle af mine venner. Jeg har en god ven, der hedder Camilla. Hun er ikke brysk og barsk, tværtimod. Jeg har også kysset med en, der hedder Silje. Hun var sød, det er hun sikkert stadig. Der er ingen ligheder mellem de virkelige personer og karaktererne.

Derudover så er det mit private telefonnummer, som Silje giver Nikolaj, og det er et billede af mig, der er i artiklen om Nikolaj.

Blog Image

Dette er en privat lille leg, som jeg har haft i skriveprocessen. Det er sikkert kun sjovt for mig, men nu ved I det altså.

Halvdelen af romanen foregår i København, mens den anden halvdel foregår i min fødeby Tarm. Jeg har dog ikke haft ambitioner om at gengive Tarm 1:1. Derfor har jeg også bevidst valgt at bruge ting, som jeg ved ikke eksisterer længere i Tarm. Dette er f.eks. 60'eren, Las Vegas og HS Kedler. Det er altså ikke et portræt af Tarm og dens indbygger. Tarm har fungeret som skabelon for en mindre by i et randområde, men det kunne ligeså vel have været en lang række andre byer i Jylland (eller resten af verden).

Men det er selvfølgelig ikke tilfældigt, at Tarm er valgt, udover at jeg selv er født der. Den er selvfølgelig delvis valgt pga. navnet. En by med det navn signalerer komedie, og romanen tager en drejning til det komiske, da Nikolaj flytter til Jylland.

Ligeledes signalerer navnet, at dette er verdens ende. Nikolaj er kommet så langt væk fra udgangspunktet, som han overhovedet kan.

Selve byen i romanen fungerer vel som en art sekt. Her har man en lille isoleret by, der i årevis har dyrket Grith Okholm - en uforløst kærlighed, og så dukker Nikolaj op - sønnen. Han bliver båret frem, fordi han giver dem det, de har længtes efter i så mange år, nemlig at deres forelskelse ikke har været forgæves.

  • Comments(0)//www.larshusum.dk/#post3